top of page

Floare africana cu 6 petale - 6 Petal African Flower

(Daca doriti sa cumparati acest model in format .PDF, puteti face download de aici. Il puteti salva, printa si avea acces la el oricand. Pdf-ul este cu instructiuni in limba engleza)


Cu modelul de floare africana, cu siguranta puteti crea adevarate opere de arta.

Am cautat modelul original si am aflat de aici ca se regaseste intr-o revista sud-africana, denumita Sarie. Link-ul catre modelul original aici.

Asa ca, inspirata de acest model, am creat flori africane in doua culori.


data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Materiale:

  • Fir: Merango Basic uni (bordeaux and fuchsia) - 100% polyacryl (50 gr ~ 133m)

  • Croset: 3,5 mm

  • Foarfece si ac de cusut

START:

Incepem cu cercul magic.


Randul 1: Cu culoarea A (bordeaux), 3 ochiuri de lant (socotite ca 1 piciorus mare dublu), 1 piciorus mare dublu, 1 ochi de lant; *2 picioruse mari duble, 1 ochi de lant*; se repeta secventa ** de inca 4 ori; piciorus alunecat in al treilea ochi de lant din primele 3; incheiati.

Ar terbui sa aveti 6 grupuri de cate 2 picioruse mari duble, separate de 1 ochi de lant.

Randul 2: Cu culoarea B (fuchsia), piciorus alunecat in primul spatiu de 1 ochi; *2 picioruse mari duble, 1 ochi de lant, 2 picioruse mari duble* in fiecare spatiu de 1 ochi, pana la final; piciorus alunecat in al treilea ochi de lant din primele 3.

Ar trebui sa aveti 6 grupuri de *2 picioruse mari duble, 1 ochi de lant, 2 picioruse mari duble*.

Randul 3: Cu aceeasi culoare, 3 ochiuri de lant, 6 picioruse mari duble in acelasi spatiu de 1 ochi; 7 picioruse mari duble in urmatorul spatiu de 1 ochi si in fiecare spatiu de 1 ochi, pana la final; piciorus alunecat in al treilea ochi de lant din primele 3; incheiati.

Ar terbui sa aveti 6 grupuri de cate 7 picioruse mari duble, in fiecare spatiu de 1 ochi de lant.

Randul 4: Cu culoarea A; lucrati picioruse mici in fiecare piciorus mare dublu din randul anterior, facand cate un piciorus mic alungit intre fiecare grup de 7 picioruse mari duble; incheiati.

Nota: Pentru piciorusul mic alungit - introduceti crosetul in spatiul dintre grupurile de *2 picioruse mari duble, 1 ochi de lant, 2 picioruse mari duble* din Randul 2; ridicati o bucla pe croset, jeteu, trageti firul prin ambele bucle de pe croset.

Ar trebui sa aveti gruputi de 7 picioruse mici, separate de cate 1 piciorus mic alungit.

Gata! Tocmai ati realizat o floare africana!

Sper ca v-a placut modelul propus astazi.

In urmatorul articol, va voi arata cum am transformat cateva flori africane intr-o fata de perna reversibila (cu doua fete).


Va puteti abona la acest site pentru a avea acces imediat la toate articolele.


Sharing is caring!

Thank you!

Eleni

bottom of page